Eau de Villée

likeur

Eau de Villée

40°

De emblematische citroenlikeur van Biercée!

Eau de Villée is een uitzonderlijke citroenlikeur die zijn gelijke niet kent. Het resultaat van een subtiele assemblage van onze allerbeste distillaten van gele citroen en vier andere fruit-eaux de vie, ook uit onze distilleerkolven. De likeur dankt haar naam aan een beekje dat vroeger achter de distilleerderij kabbelde.

Deze emblematische likeur van Biercée ontstaat in 1981. Onze meester-distilleerder en zijn team beginnen pas met de vervaardiging ervan in de maand maart, in volle citroenseizoen. De citroenen worden “primo fiori” geplukt aan de beste, onbehandelde citroenbomen van Murcia. De verse vruchten van topkwaliteit worden per vrachtwagen uit het zuidoosten van Spanje naar Ragnies gebracht. Na aankomst op de distilleerderij worden ze onmiddellijk met uitermate veel zorg gesorteerd en gehakt, waarna ze enkele weken trekken in een fruitalcohol in thermo-gereguleerde kuipen.

Zodra de citroenaroma’s in het aftreksel voldoende gefixeerd zijn, wordt het gedistilleerd in onze vier koperen Holstein-distilleerkolven (de Rolls-Royce van de distilleerkolven). Onze meester-distilleerder stuurt deze distillatie met uitermate veel nauwkeurigheid aan, helemaal volgens de regels van de kunst. Na een trage en geleidelijke opwarming slaagt hij erin de kwintessens van de citroenen te extraheren. Het helderste en zuiverste distillaat van de “coeur de chauffe” wordt vervolgens enkele maanden opgeslagen in bewaarkuipen en daarna op de beroemde en iconische flessen met het merk Eau de Villée getrokken.

Om de volle pracht van de Eau de Villée te proeven, wordt deze likeur bij voorkeur zuiver en ijskoud (bij -20°), recht uit de diepvriezer en in een Distiller-glas gedronken. De likeur onthult dan haar unieke boeket van citrusaroma’s. Een echte levendige waterval in de mond, kortom de hele ziel van Biercée.

Deze likeur is ook heel lekker in cocktails. Ze heeft immers een vaste stek in zowel klassieke als meer trendy bars.

Aan de tafels van de beroemde chefs zorgt de Eau de Villée voor een streepje frisheid in gastronomische bereidingen. Deze likeur combineert zoete en zoute smaken en haar levendig karakter sublimeert bereidingen van vis of gevogelte. Ook bij nagerechten heeft ze haar plaats. Gastronomen appreciëren ze ook gewoon bij een café gourmand (koffie met klein gebak) of om roomijs, sorbet, geflambeerde pannenkoeken of een citroencake wat extra pit te geven.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

20 cl - 70 cl - 150 cl
nez eau-de-villee

De geur

Eerste ultrafijne aroma’s van verse citroen.

bouche eau-de-villee

De smaak

Een vrijmoedige en zeer frisse aanzet van citroen, gekoppeld aan enkele hinten van peer.

De afdronk eau-de-villee

De afdronk

Een perfect evenwichtige maturiteit van de zuren.

Awards
Awards
Star

Gouden medaille

Blind getest
« Spirits & Liqueurs” »
Monde Sélection 2003