Een unieke plek om te bezoeken

De distilleerderij van biercée

Een uitzonderlijke distilleerderij
om te bezoeken

Een toeristische trekpleister in Wallonië

De Distilleerderij van Biercée ligt in een prachtige omgeving in volle natuur, die na elk bezoek een onuitwisbare herinnering nalaat.

Ze is ondergebracht in het unieke kader van de “Ferme de la Cour”, een oude dépendance en gerechtshof van de abdij van Lobbes, een parel in het Waalse erfgoed die torent op het plateau van Ragnies, op enkele kilometer van Thuin, in het zuiden van de Belgische provincie Henegouwen.

Alle volwassenen met een passie voor streekeigen sterkedrank of die er op uit zijn een uitzonderlijke plek te ontdekken, worden er warm onthaald voor een begeleid bezoek, individueel of in groep.

In het gezelschap van een van onze medewerk(st)ers kunt u zich tijdens een multi-sensorieel bezoek verdiepen in ons verhaal en in de belangrijkste ingrediënten waarmee onze alcoholproducten worden gemaakt en ontdekt u, in de kern zelf van de actieve distilleerderij, de geheimen van de traditionele distilleerkunst en hoe de beste, verse en onbehandelde citroenen van Murcia eindigen in een fles Eau de Villée!

Op het einde van het bezoek kan iedereen die de wettelijke leeftijd heeft om alcohol te drinken, proeven van onze sterproducten. Er wordt uiteraard ook een niet-alcoholhoudende drank voorzien.

Op het einde van het bezoek krijgt u de kans om onze producten te kopen in de shop van de distilleerderij en om te genieten van ons aanbod van het moment.

Onze parking voor 300 auto’s is vlot en gratis toegankelijk. Er zijn plaatsen voorzien voor mensen met een beperkte mobiliteit. Op de binnenhof van de "Ferme de la Cour" is er ook een fietsparking voorzien. Honden zijn welkom, maar niet in de productielokalen.


Begeleide bezoeken van een uur

Voor particulieren – reservatie verplicht:

 • Van 1 april t.e.m. 30 september 2021– van vrijdag tot zondag: bezoek om 15.00 uur
 • Van 1 oktober t.e.m. 31 november 2021– zaterdag en zondag: bezoek om 15.00 uur

Voor groepen – minimum 20 personen:

 • Het hele jaar door - alleen op reservatie
 • Mogelijkheid van groepsmenu’s in "La Grange des Légendes"

Tarief van het bezoek

Volwassenen:

 • 9,50 €/persoon (degustatie van een van onze alcoholproducten en souvenir inbegrepen)

 • 4 €/persoon (niet-alcoholische drank en souvenir inbegrepen)

Kinderen jonger dan 7 jaar:

 • gratis bezoek

Voor meer inlichtingen:

visit@distilleriedebiercee.com
+32 (0)71 50 00 50
+32 (0)71 59 11 06


De shop van de Distilleerderij van Biercée

U vindt het volledige assortiment en al onze geschenkkoffertjes in de shop van onze distilleerderij, op de productiesite zelf.

Binnenkort vindt u al onze alcoholische producten ook in onze e-shop.

Adres:
Ferme de la Cour (links op de binnenhof)
Rue de la Roquette, 36
6532 Ragnies
Belgïe

Openingsuren:

 • van maandag tot dinsdag van 9.00 tot 16.30 uur op het kantoor
 • van woensdag tot zondag van 12h tot 18.00 uur in de shop
De shop van de Distilleerderij van Biercée
Degustatie en streekgastronomie in La Grange des Belges

Degustatie en streekgastronomie
in "La Grange des Légendes"

Naast de Distilleerderij van Biercée en nog altijd in het unieke kader van de "Ferme de la Cour" van Ragnies, kunt u in de brasserie "La Grange des Légendes" terecht om er onze producten te proeven en om er gezellig te vertoeven onder familie of vrienden. Op de kaart staan niet alleen de sterkedranken en de bieren van onze distilleerderij, maar ook typisch Belgische gerechten.

In deze prachtige, gewelfde ruimte hangt ook een uitzonderlijke collectie emailborden uit vervlogen tijden. De collectie illustreert een belangrijke periode uit de 20ste-eeuwse Belgische reclamewereld en verleent aan deze plek een vintagecharme waaraan amateurs ongetwijfeld hun hart zullen ophalen. Bij mooi weer bent u ook welkom op onze fraaie en bebloemde terrassen.

"La Grange des Légendes" en de grote receptiezalen van de “Ferme de la Cour” fungeren ook als uitzonderlijke locatie voor uw private en professionele events.

Contactgegevens:

 • Tel: +32 (0) 71 40 49 59
 • E-mail - info@lagrangedeslegendes.be
 • menus voor groepen beschikbaar
 • Open vanaf woensdag tot zondag van 12u tot 22u.