rye whisky

Rye en Whisky

Rye whisky

41°

De eerste 100 % Belgische en biologische rye whisky

Na drie jaar rijping in eiken vaten en een dagelijkse controle van zijn evolutie, wordt de eerste Belgische en bio “rye whisky” geboren. Dit streekgebonden juweeltje draagt de signatuur van de Distillerie de Biercée.

Biercée Rye Whisky is een typisch Belgisch distillaat en werd vervaardigd met 51% roggemout en 49% gemoute gerst en turf, gerookt op beukenhoutDankzij die ingrediënten – 100 % van Belgische oorsprong en 100% biologisch – werd deze rye whisky biogecertificeerd*.

Het is precies die uitgekiende verhouding van de ingrediënten, die men trouwens ook in bepaalde Belgische bieren terugvindt, die bijdraagt aan de eigen identiteit van de Biercée Rye Whisky. Dankzij de lagering van 36 maanden op eik – vaten waarin vroeger Sherry Pedro Ximenez en Bourbon hebben gerijpt – krijgt onze rye whisky niet alleen zijn licht fruitige rondheid, maar ook zijn authentieke rustieke karakter en zijn fraaie goudenkleur.

Bij zijn ontwikkeling liet onze meester-distilleerder zich inspireren door verschillende soorten whisky. Hij had bijzonder veel aandacht voor de Noord-Amerikaanse whisky’s die worden gemaakt op basis van rogge (rye in het Engels),  de Schotse whisky’s op basis van geturfde gemoute gerst en op de Ierse whisky’s op basis van niet-geturfde gemoute gerst.

Twee andere Waalse ondernemingen, elk vanuit hun eigen expertise, hebben eveneens met hun uitmuntende knowhow bijgedragen aan de ontwikkeling van deze 100% Belgische Biercée Rye Whisky.

De Malterie du Château®, ontstaan in 1868 en gelegen in het Henegouwse Beloeil, leverde ons de uitzonderlijke mout die onmisbaar was voor ons project. Dit is de oudste mouterij van België en een van de oudste ter wereld! Ze combineert de onverbiddelijke kwaliteitsvereisten van de traditionele mouterijtechniek met een revolutionaire roostertechnologie. De knowhow en het continue streven naar respect voor de natuur speelden perfect in op onze eisen en resulteerden in een mout met uitzonderlijke organoleptische kwaliteiten.

La Binchoise, een biogecertificeerde brouwerij in de buurt van onze distilleerderij, brouwde de mouten van de Malterie du Château en respecteerde daarbij zeer nauwgezet ons bestek. Het spreekt voor zich dat ook hun knowhow doorslaggevend is geweest voor de ontwikkeling van onze streekgebonden juweel.

Om zijn kansen op succes te maximaliseren, vertrouwde onze meester-distilleerder ook op de expertise van een al even gepassioneerde keldermeester. Hij gidste hem in de keuze van de rijpingsvaten. Op die manier werden er zes types vaten geselecteerd. Elk van die vaten geeft een persoonlijke toets aan het specifieke en rustieke karakter van de Biercée Rye Whisky.

Elke fles Biercée Rye Whisky is genummerd en wordt vervaardigd in slechts 7.500 exemplaren.

*CERTISYS-BE-BIO-01 gecertificeerd

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

50 cl

De geur

De eerste neus is fijn en precies met lichte fruitige nota's van peer, abrikoos en zelfs mandarijntje. Dan komen ook zachte aroma’s van granen en specerijen. 

De smaak

Een pure en flinke aanzet die samengaat met de geur. De smaak van peer domineert en onthult subtiele smaken van granen en pinda's met chocolade.

De afdronk

Frisse en rechte hinten van witte druif en bittere cacao met een vleugje gedroogd fruit en peer.