ptit-peket

JENEVER

P’tit Peket

30°

Een streekeigen jenever, 100% Waals...

De P’tit Peket* van Biercée is één van de enige Waalse jenevers die echt op basis van jeneverbessen, hopkegels en een nauwgezette selectie van inlandse granen in koperen distilleerkolven wordt gedistilleerd. De meeste andere jenevers op de markt zijn geproduceerd op basis van een gewone aanvoeren van min of meer natuurlijke aroma’s in een neutrale graanalcohol.

Deze P’tit Peket de Biercée heeft geen toegevoegde aroma’s, maar echoot de grote passie en de al even grote knowhow die de traditie in ere houdt. Hij is ook de vrucht van de tijd … de tijd die het einddistillaat moet rusten om zijn volle persoonlijkheid uit te drukken.

Resultaat: een jenever die de jeneverbessen en alle aroma’s en smaken van zijn 100% natuurlijke grondstoffen sublimeert. Een échte, traditionele peket met reliëf … zoals dit van het landschap van Ragnies, waarvan hij afkomstig is.

Om van alle specifieke kenmerken van deze peket te genieten en onder vrienden te proeven, wordt hem ideaal gekoeld of op kamertemperatuur en in jeneverbekertje of in een shotglas geserveerd.

* Peket = Waalse naam voor een jenever. Fetisj drank van de Fêtes de Wallonie en van de folkloristische marsen van de regio tussen Samber en Maas.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

70 cl
nez p'tit peket

De geur

Eerste neus van zeer uitgesproken, verse jeneverbessen.

bouche p'tit peket

De smaak

Levendige aanzet op de bes.

De afdronk p'tit peket

De afdronk

Delicate en verfrissende afdronk.

Awards
Awards
coq

Coq de Cristal

Blind getest als
beste product in de
“Jenevers Categorie”
Beurs van Libramont – 2002