Poire Williams N°1

Eau de vie

Poire Williams n°1

43°

Een grote klassieker binnen de fruit-eaux de vie

Deze eau de vie van Poire Williams komt tot stand door de natuurlijke gisting van verse Williams Bon Chrétien peren uit Zwitserland en uit Italië. Ze worden vervolgens gedistilleerd in onze koperen distilleerkolven. Het bekomen distillaat rijpt daarna minstens twee jaar op inox kuipen.

In 1997, kort na de lancering van de eau de vie Poire Williams van Biercée, viel deze likeur al in de smaak van experts en amateurs. Zij verwelkomen de kracht en het opgebloeide karakter ervan. Op dat ogenblik draagt de likeur zijn “N°1” nog niet. Het is in 1998, naar aanleiding van de eerste award, dat onze meester-distilleerders, die trots waren met hun eerste trofee, besloten de naam aan te passen.

Immers, in mei 1998 al werd de eau de vie Poire Williams van Biercée gelauwerd bij een vergelijkende blind test die door het Meurice Instituut te Brussel was georganiseerd. Acht professionals in wijnen en sterkedranken wezen deze eau de vie van Poire Williams als beste aan uit 16 Europese eaux de vie van Poire Williams. Trots op deze erkenning door hun gelijken, beslisten onze meester-distilleerders meteen om de drank voortaan “Poire Williams N°1” te heten.

Deze voortreffelijke eau de vie werd ook in 2003 bekroond met een gouden medaille op het “Monde Sélection-wedstrijd” en recentelijk nog door met een gouden medaille met twee sterren op de blind test van de "Superior Taste Award 2018" van ITQI*. Niet te verwonderen dus dat deze eau de vie een plaats krijgt in de beste bars.

En natuurlijk blijft het recept van onze Biercée Poire Williams N°1 sinds haar creatie onveranderd.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

20 cl - 70 cl - 150 cl
poires coupées

De geur

Een machtige expressiviteit. Alle subtiele aroma’s van de verse Williams Bon Chrétien peer ontluiken.

Poire mordue

De smaak

Delicate smaken van volrijpe zomerse peer geven de illusie dat men als het ware in het fruit “bijt”.

Poire

De afdronk

De standvastige perensmaak zorgt voor een uitzonderlijke lange afdronk.

Awards
Médaille

Gouden medaille

Onderscheiding na blinde test
" Spirits & likeurs"
Concours Monde Selection - 2003

Awards
StarStar

Gouden medaille 2 sterren

Superior Taste Award 2018
Blind getest door een jury van
180 chefs en sommeliers van het
International Taste & Quality Institute