poiremagnac

Likeur

Poiremagnac

35°

Pure harmonie tussen peer en armagnac

Biercée Poiremagnac, een samentrekking van de Franse woorden “poire” en “armagnac”, is een uitzonderlijke likeur, totaal nieuw in België.

Die ontstaat uit de subtiele samenstelling van een unieke likeur van Belgische peren, gestookt in onze koperen stookketels, met een armagnac VS afkomstig uit de “Domaine de Joÿ“ in Gascogne (Frankrijk). Ze spreidt een perfecte harmonie van fruitige aroma’s en verfijnde smaken tentoon dankzij haar topkwalitatieve ingrediënten.

Enerzijds Belgische peren uit de beste boomgaarden van Verlaine (gelegen tussen Huy en Luik). Deze inheemse peren worden pas geplukt als ze volledig rijp zijn om daarna volgens de regels van de kunst gedistilleerd te worden. Zo verkrijgen we het eerste ingrediënt van Biercée Poiremagnac, een opmerkelijke en authentieke Belgische perenlikeur.

Anderzijds een armagnac VS van 30 maand, geproduceerd en gerijpt op het domein van Joÿ in Panjas, in het westen van Gascogne. Deze armagnac, een distillaat van witte wijnen die op het domein zelf gevinifieerd zijn, haalt zijn elegantie en zijn fruitige karakter uit de Ugni Blanc- en Bacco-druiven die geplukt werden op de wijnstokken van het domein. Die wijnstokken zijn minstens 25 jaar oud en staan op de zogenaamde “sables fauves”, de typische zand-leembodem van de Bas-Armagnac streek. Deze streek is één van de drie streken binnen “Armagnac”. Ze staat trouwens ook bekend als de beste van de drie.

Ons team heeft gekozen voor een samenwerking met “Domaine de Joÿ “dat in handen is van een familie van zelfstandige wijnmakers. We delen dezelfde waarden samen als het om passie, traditie, onafhankelijkheid, gezelligheid en ambachtelijk en kwalitatief hoogwaardig werken gaat. Die waarden vindt u trouwens ook terug in de prachtige generositeit van Biercée Poiremagnac.

Deze heerlijke en sensuele likeur met een verlaagd suikergehalte en met 35 % alcohol bevat geen enkel scheikundige smaak- of aromastoffen. In het glas worden de fruitige, warme en soepele organoleptische kwaliteiten van de armagnac VS op prachtige wijze vereend met de natuurlijke en fruitige smaak van de Belgische perenlikeur van Biercée. De lange afdronk die hieruit resulteert is een prachtig orgelpunt op het wonderlijke werk van onze meester-distilleerder.

Enkele degustatie tips
Puur:
Biercée Poiremagnac, drinkt u aan kamertemperatuur of, voor amateurs van meer frisheid, kan het ook gedronken worden als die net uit de koelkast komt.
U kan ze in een ballonvormig glas of in een armagnacglas opdienen dat goed in de hand ligt en waarin de aroma’s rijkelijk tot hun recht komen. Als u van nauwkeurigheid houdt en als u de aroma’s wil concentreren, kan u ook een “Distiller” degustatieglas gebruiken.

Gemixt:het verfijnde karakter komt ook tot uiting in een longdrink. Leng 4 tot 6 cl Biercée Poiremagnac eenvoudigweg aan met een premium ginger ale.

In een cocktail: haar lieftallige karakter brengt de papillen van amateurs van vintage cocktails tot leven.

Bij een maaltijd: Biercée Poiremagnac past perfect bij ganzenlever, honinggelakte eend en andere zout-zoet gerechten. Op het einde van een maaltijd wordt ze ook als digestief gewaardeerd.

Waarnaar uw voorkeur ook moge uitgaan… zal u onder de indruk zijn van haar rijkdom en haar lichte zoetheid.

* Armagnac is een brandewijn van druiven die dezelfde naam draagt als de streek waar hij geproduceerd wordt en die in het Zuidwesten van Frankrijk (Gascogne) gelegen is.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

BESCHIKBAAR IN :

70 cl

De geur

Nota’s van verse en volledig rijpe peer in combinatie met pruim- en rijpe abrikoosaroma’s.

De smaak

Een stevige en fruitige opening. Een mooi afgerond en soepel evenwicht. U vindt opnieuw de zachtheid van de pruim en zelfs een lichte smaak van vanillekoekjes.

De afdronk

Een lange en elegante afdronk in de mond. Vrij levendig, die blijft hangen en zet zich door met een smaak van verse vruchten.