peket-de-houyeu

JENEVER

Peket dè Houyeu

35°

Echte jenever van de Luikse mijnwerkers

Een zuivere graanjenever die op basis van een gefermenteerd beslag van rogge en gemoute gerst wordt gedistilleerd. Het gaat om een aloud, 100% natuurlijk recept dat geen enkel chemisch additief verdraagt. “Peket dè houyeu” betekent in het Nederlands “jenever van de mijnwerker”.

De amberkleur en de kenmerkende vanilletoetsen zijn het resultaat van een korte rijping op eik. Het is een authentiek Waals streekproduct dat alleen in zijn klassieke aarden fles bestaat.

Het geraffineerde evenwicht en de unieke organoleptische persoonlijkheid van dit al te vaak verguisde aperitief zijn ook te danken aan het geduld, de nauwgezetheid, de passie en de traditionele knowhow van onze meester-distilleerder.

De gewezen mijnwerkers doen soms een gedroogde pruim in een glas Peket dè Houyeu. Het is een originele manier om de sterkedrank te verzachten. Ze noemen hem dan “gayette”, omdat de gedroogde pruim symbool staat voor een brok steenkool of “gayette” in het Waals.

De specificiteit van de Peket dè Houyeu komt het best tot uiting wanneer hij wordt gedeeld onder vrienden. Serveer deze jenever gekoeld of op kamertemperatuur, in zijn traditionele bekertjes of likeurglaasjes.

* Peket is de Waalse naam voor jenever.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

70 cl

De geur

Aangename eerste neus van gemoute gerst.

De smaak

Een zachte aanzet van hout en vanille.

De afdronk

Duidelijke en lange afdronk op jeneverbessensmaak.