kumquat

likeur

Kumquat

35°

De fijnste likeur...
van de kleinste citrusvrucht.

Onze distilleerderij heeft een stevige reputatie van uitmuntendheid weten op te bouwen omdat zij met strakke hand en met het grootste respect voor traditie de kwintessens van edel, vers en onbehandeld fruit kan extraheren en sublimeren.

Dat geldt natuurlijk ook voor de likeur Biercée Kumquat. De kumquats die hier worden verwerkt zijn afkomstig uit de boomgaarden van de “Finca Rio Jara” in het zuiden van Andaloesië. Het domein is eigendom van een Belgische dame en vriendin van de distilleerderij. Haar finca staat in afwachting van haar bio-certificering. De kumquats komen zonder enige externe substantie in onze ateliers aan. Ze gaan rechtstreeks van de boom naar de maceratiekuip, later naar de koperen Holsteindistilleerkolven en vervolgens in de fles.

De kumquat, de kleinste citrusvrucht ter wereld, heeft een ovalen vorm en meet 2 op 4 cm. Hij werd meer dan een eeuw geleden in Europa ingevoerd uit het Verre Oosten en is volledig eetbaar. Zijn naam komt uit het Kantonees en betekent “gouden sinaasappel”. Volgens de Latijnse naam van haar variëteit “Fortunella” en de aloude Chinese traditie, zou de vrucht voorspoed brengen en goed geluk voor wie de kumquat cadeau krijgt.

Biercée Kumquat bevat helemaal geen synthetisch aroma en ook geen kleurstof, zelfs niet van natuurlijke oorsprong. Haar hedendaagse en elegante fles onderstreept de kristalheldere transparantie ervan. Haar smaak is subtiel en delicaat en het suikergehalte is beperkt.

Zuiver: op zijn lekkerst koelkastfris of met ijs, als aperitief of na de maaltijd .

In een mix: de delicatesse komt ook helemaal tot zijn recht in een long drink. 4cl tot 6cl Biercée Kumquat-likeur gewoon aangelengd met premium tonic of soda. Vermengt zich ook elegant in een glas champagne.

In cocktail: deze bijdetijdse Biercée Kumquat streelt de smaakpapillen bij liefhebbers van zowel eenvoudige als meer gesofistikeerde cocktails. Ondek enkele recepten onder de "cockatils"-rubriek van deze website.

In de keuken: de likeur zorgt voor een origineel zuurzoete toets in een vinaigrette bij voorbeeld. Gastronomen houden van de levendige en verfijnde hinten die ze aan een voorgerecht, aan bereidingen met blank vlees, gevogelte of witte vis geeft. Ook in nagerechten is deze likeur een welkome gast.

De geur

Er ontluiken subtiele en zeer delicate citrusaroma’s.

De smaak

Het gevoel dat men als het ware bijt een vers stuk fruit, is bijzonder prettig. De zurige smaak doet een beetje denken aan die van sinaasappel, maar dan met meer verfijning.

De afdronk

In het grondakkoord houden de subtiele citrus-smaken aan.