biercine collector

likeur

Biercine Collector

44°

Een opmerkelijke organoleptische rijkdom

Wie denkt dat deze zeldzame likeur, die zeer gegeerd is bij verzamelaars, een simpele heruitgave is van de originele Biercine uit 1946, zoals men wel eens uit de naam zou kunnen afleiden, heeft het mis.

De Biercine Collector wordt wel degelijk gedistilleerd op basis van dezelfde kruiden en aromatische planten als haar zusje Biercine. Maar in deze collector versie trekken de geneeskrachtige kruiden in een appel-eau de vie uit onze distilleerkolven. Zo komt de originele alcoholgraad tot stand die eigen is aan de Biercine die Jules Cleempoel in den beginne van de distilleerderij heeft ontwikkeld: 44 graden.

Deze collector likeur werd in het kader van het 70-jarige bestaan van onze distilleerderij ontworpen. Het is dus een prachtig eerbetoon aan het talent van onze meester-distilleerders die deze ambachtelijke knowhow van generatie op generatie overleveren.

De kenners appreciëren het perfecte aromatische evenwicht tussen alle ingrediënten en de harmonie ervan. Engelwortel, venkel, hysop, komijn enz. verlenen aan de Biercine Collector heel haar body, aromatische complexiteit en uitzonderlijke smaak.

De Biercine Collector werd trouwens door de internationale jury van het International Taste and Quality Institute* (ITQi) als “opmerkelijke likeur” gekeurd. In mei 2018 kreeg ze een Gouden Medaille met 2 sterren. Dat betekent dat haar goudgele kleur, haar aroma’s, haar smaak en afdronk scoren tussen 83,6 en 92,1 op 100. Een schitterend resultaat en een bekroning voor een uitzonderlijk recept, een weergaloze knowhow en de passie van een heel team.

Om van haar organoleptische rijkdom ten volle en als kenner te genieten wordt deze likeur in een tulpglas en op een temperatuur tussen 6 en 8°C geserveerd.

* Het iTQi is de “Guide Michelin van voedingsproducten” (Trends-Tendances, 21 augustus 2008). De juryleden uit de hele wereld worden er geselecteerd op basis van:

  • hun uitgebreide ervaring in proeverijjury's ;
  • de eenstemmige erkenning van hun talent als chef of sommelier door de gidsen Michelin en Gault &Millau;;
  • hun uitzonderlijke expertise in het proeven;
  • hun vermogen de smaakkenmerken van de producten te beschrijven;
  • hun bekwaamheid om eventuele verbeteringen voor te stellen in het kader van de zintuiglijke analyse, de kern van hun beroep.
Om de objectiviteit van de evaluaties te optimaliseren, zijn er bij de organisatie van de organoleptische tests geen interacties mogelijk tussen de juryleden en worden de producten blind, en dus anoniem, gepresenteerd.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

50 cl
geur biercine-collector

De geur

Eerste complexe neus van venkel en komijn.

smaak biercine-collector

De smaak

Een zachte aanzet op de specerij en de kruiden.

De afdronk biercine-collector

De afdronk

Schitterende, rijke, zachte en lange afdronk.

Awards
Awards
StarStar

Gouden medaille 2 sterren

Superior Taste Award 2018
Blind getest door een jury van
180 chefs en sommeliers van het
International Taste & Quality Institute