Biercée Floral Dry Gin

Gin

Biercée Floral Dry Gin

44°

De volle synthese van een aloude knowhow

Biercée Floral Dry Gin werd in 2016 in Londen - de hoofdstad van de gin - verkozen tot ‘Best Contemporary Style Gin’ en belichaamt de perfecte synthese van onze expertise.

Want wie beter dan onze meester-distilleerder de kunst beheerst om het vers fruit, de specerijen en de aromatische kruiden die deze gin samenstellen, te sublimeren. Voor deze parel van hedendaagse Belgische gin, werkt hij als een parfumeur. Hij mengt met uitermate veel nauwkeurigheid enkele kostbare distillaten uit zijn aromaorgel.

Het resultaat is een prachtig opgebouwde gin, gedistilleerd op basis van achttien specerijen, aromatische kruiden en bloemen, die onze meester-distilleerder geheimhoudt. We weten alleen dat ze grotendeels afkomstig zijn uit België, Frankrijk en Zuid-Europa. Alleen de cacao in de samenstelling komt uit meer afgelegen oorden.

Biercée Floral Dry Gin mixt op een subtiele manier de florale hinten van hop en van lavendel met de citrus akkoorden en met de plantaardige toetsen van hysop en van klaproos, plus de aroma’s van mout, venkel en komijn. Dankzij de ronde smaak die te danken is aan de distillatie in onze Holsteindistilleerkolven met koperen kolommen biedt hij een vooraanstaande organoleptische explosie voor wie deze gin zuiver of in een cocktail degusteert. En dat is precies de volle zintuigelijke rijkdom die aan de grondslag ligt van de award voor “Best Contemporary Style Gin”.

Om alle zijn facetten ten volle te waarderen wordt deze gin best zuiver of zeer koel, recht uit de koelkast of de ijsemmer, gedronken.

Koop nu BINNENKORT IN ONZE E-SHOP

Beschikbaar in :

70 cl
Biercée Floral Dry Gin nez

De geur

Fraaie en complexe uitdrukking van lavendelbloesem, hazelnoot en kruidige citrusvruchten.

Biercée Floral Dry Gin bouche

De smaak

Zachte smaken van mout, venkel, komijn en karwij. Enkele luchtbellen doen de citrussmaak ontluiken, in combinatie met amandel en zachte specerijen.

Biercée Floral Dry Gin De afdronk

De afdronk

Zeer fraaie en lange afdronk op cacaoboonsmaak.

Awards
award

World Gin Award

Winnaar in de categorie
"Best Contemporary Style Gin"
Londen - 2016

Biercée Floral Dry Gin Awards
StarStar

Gouden medaille 2 sterren

Superior Taste Award 2018
Blind getest door een jury van
180 chefs en sommeliers van het
International Taste & Quality Institute